AKTOB Haziran Ayı Geleneksel Buluşması Manavgat’ta Yapıldı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin düzenlediği “Geleneksel Haziran Ayı AKTOB Yemeği” ile turizm ve ilgili sektör temsilcileri bir araya geldi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeler Birliğ, AKTOB Başkanı Dr.Erkan Yagcı:
“Turizmde gerçeklere göre hareket etmeliyiz”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeler Birliğ, AKTOB Haziran ayı toplantısı, Antalya Side-Manavgat Bölgesi’nde bulunan Side Star Elegance Otel’de yapıldı. AKTOB Y.K’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıya; Antalya Valisi Ersin Yazıcı, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yadımcısı Nadir Alpaslan, TÜROFED Y.K Başkanı Sururi Çorabatır ve SunExpress Akdeniz Satış Müdürü Murat Hatipoğlu konuşmacı olarak katıldı.

28 Haziran 2022 tarihinde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan AKTOB Y.K Başkanı Dr.Erkan Yagcı, turizmde 2019 yılından beri yaşananları grafiklerle özetledikten sonra 2022 ve ötesi için beklentilerini açıkladı. “Dünya turizminin 2022’de, 2019 yılı değerlerinin % 50 ila 70’ini geri kazanmasının beklendiğini vurgulayan Dr. Yağcı, Antalya turizminin de 2019’un % 80’ine yaklaşacaklarını tahmin ettiklerini söyledi. Özellikle bu yıl tüm pazarlardan turist trafiğinin açılmasının önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Dünyada seyahat arzusunun arttığını ve bunun da talebe yansıdığını vurgulayan Erkan Yağcı, ne yapılması gerektiği konusunda şunları söyledi:
“Anketlerde 2022 ve ötesinde seyahatin önündeki tek engel ekonomik koşullar olarak ortaya çıktı. Talep yükseliyor ancak gerçeklere göre hareket etmek durumundayız. İyi durumda mıyız gibi değerlendirmeleri gerekli olduğunca ve gerçeklerle birlikte konuşmalıyız. Oyunun kuralları değişiyor ve bizler net olmak zorundayız. Netlik derken, fiyat-ürün ve kalite konusunda ne yapacağımızdır. Evet, zaten talep var. Fiyatlarla gereksiz yere oynanmamalı. Bakanlığımız ve sektörümüzün 2019’dan beri gösterdiği güçlü koordinasyon sonuca ulaşmalı. İnanıyoruz ki bu çalışmaların değeri, Antalya ve Türkiye Turizminin değer algısına katkı yapmaya devam edecektir.”

Toplantıya çevrimiçi katılan T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yadımcısı Nadir Alpaslan,
2019’dan Bakanlığın sektörle birlikte yaptığı yararlı çalışmalara vurgu yaptı. Yapılanların örnek olduğunu söyleyen Alpaslan, “Bu gayretler sayesinde 2020’de dünya turizmi % 75-80 daralırken biz daha az küçüldük. Alternatif pazarlara yönelerek çeşitliliği artırıyoruz. 2022’de de bu çabaları sürdürüyoruz.”dedi.

2022 yılı beklentilerini de anlatan Alpaslan şunları söyledi: “Yola çıkarken 2019 rakamlarına ulaşmayı hedefledik. TGA ile pazarda ve aktifiz. Ürün potansiyelini
harekete geçirmeye başladık. Şu anki veriler 2019’a ilerlediğimizi gösteriyor”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı: “Kalitemiz sürmeli”
Toplantıda konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı da pandemi döneminde yapılan olumlu çalışmaların kendisini umutlu kıldığını anlattı. Vali Yazici, “Ben umutlu konuşma taraftarıyım. Çünkü geçmişte
birlikte yaptığımız çalışmaların karşılığını alacağız. Ancak hizmet sunumunda kaliteyi düşürmeyelim. Bu kaliteli hizmet sürsün sonra aksi olursa çok üzülürüz.”dedi

TÜROFED Y.K Başkanı Sururi Çorabatır:
“Eğilimler değişiyor dikkatli ölçelim”

Konuşmasında dünya turizm trendlerine özellikle vurgu yapan TÜROFED Y.K Başkanı Sururi Çorabatır da kazanılabilir fiyat kavramından söz etti. Çorabatır değerledirmesinde şunları söyledi: “Krizde gördük ki tek pazara bağımlılık aşılması gereken bir konu. Bu konuda Bakanlığımız ve sektörümüz olumlu adımlar atmaya başladı. Öte yandan eğilimler hızla değişiyor, dikkatli ölçmemiz gerekli. Çünkü artık standart bir fiyat söz konusu değil. Zorlaşan konulardan biri de kalifiye personel bulmak.”

SunExpress Akdeniz Satış Müdürü Murat Hatipoğlu:
“Hatlar Kışın da açık kalacak” SunExpress ve havacılık açısından turizmde durumu değerlendiren, SunExpress Akdeniz Satış Müdürü Murat Hatipoğlu, şirket olarak 2022’de yeni hatlar açtıklarını ve bir çok hatta kışın kapatmayı uygulamayacakları söyledi.
Artan talebi karşılamak için hat açmanın yanında uçak alımı ve kiralamasını da geliştirdiklerini ifade eden Hatipoğlu, “Antalya’da dış hat yolcu sayısında 4,3 ile 5 milyona ulaşma planımız var. Antalya iç hatlarda 1,1 milyon yolcu planladık. Türkiye için toplamda 10 milyona varacağız. Bunun büyük kısma Antalya olacak. Öte yandan ilk defa Ortadoğu pazarına girdik. İngiltere’deki varlığımızı güçlendirdik. 2019’a göre büyük gelişme planları yaptık. Büyük planlarımızdan biri de 12 ay turizme destek olmak.”dedi.

Paylaşın :

Diğer Haberler