Almanya’da Erken Rezervasyonlarda Önemli Artış

Enerji krizi ve enflasyon gibi etmenler dahi Almanların tatil isteklerinin önüne geçmiyor. Almanya’da rezervasyonlar Ocak başı itibariyle, pandemi öncesi dönemi geride bıraktı.

Alman iş ve turizm dergisi fvw‘nin TDA verilerinden yola çıkarak yaptığı haberinde, genelde Kasım ayına göre düşük olan Aralık ayı tatil rezervasyonlarının, Kasım ayı ile aynı seviyelerde seyrettiği belirtildi.

AKTOB Bşk. Kaan Kavaloğlu yaptığı değerlendirmede; “Hollanda’da  katılım sağladığımız turizm fuarında aldığımız veriler, 2023 yılına yönelik olarak aldığımız erken rezervasyonların yükseliş ivmesinde olduğu yönünde oldu.  2022 yılı, Avrupa kaynak pazarlarında talep trendine girmiş ve memnuniyet oranlarımız yine rakip destinasyonlarla ciddi bir rekabet içerisinde olduğumuzu gösteren bir yıl oldu. Geçirdiğimiz tarihsel süreç küresel boyutta olumsuz etkiler yarattı, özellikle dünya ekonomisinde yarattığı enflasyon baskısı Avrupa ülkelerinde de ciddi biçimde hissedilmekte. Seyahat eğilimlerinin de etkileneceği bir süreç olmasına rağmen Türkiye ve Antalya’nın talep trendine girmiş olması, ne kadar doğru işler yapıldığını ve sürecin çok doğru şekilde yönetildiğini göstermektedir.  Türkiye algısı özellikle TGA Turizm Tanıtım Ajansımızın sürdürdüğü çalışmalarla güçlenerek devam edecektir. 2023 yılı, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde Tüm kaynak pazarlarımız için yükseliş beklentimizin olduğu bir yıl olacaktır.” Dedi.

Erken rezervasyonlar geri geliyor

Verilere göre, Kasım ve Aralık aylarında 2023 yaz sezonu için yapılan rezervasyonlardan edinilen toplam ciro, yüzde 17 daha artarak geçen yılın aynı döneminin yüzde 144’üne ulaştı.

Rezervasyon sayıları pandemi öncesi dönem olan 2019’a da yaklaştı. Yaz sezonu için Kasım ve Aralık aylarında yapılan rezervasyonlar, 2019 aynı döneminin hala yüzde 29 gerisinde olsa da aradaki farkın yüzde 6’sı kapanmış durumda.

Kış sezonuna bakıldığında ise, Aralık ayı cirolarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54 fazla olsa da 2019 Aralık ayının hala yüzde 15 gerisinde olduğu görülüyor.

Ocak ayı, pandemi öncesi dönemi bile geride bıraktı

Ocak ayının ilk haftasında, Almanlar 2019’un aynı dönemine göre yüzde 33 artışla 700 milyon euro değerinde rezervasyon gerçekleştirdi. Kasım, Aralık ve Ocak aylarının ilk haftasında, yaz için yapılan rezervasyonlardan edinilen ciro ise geçen yılın aynı döneminin yüzde 61 üzerinde.

Türkiye İspanya ve Yunanistan’ı geçti

Verilere özellikle Türkiye’ye dönük tatile talep yüksek. Türkiye’nin İspanya ve Yunanistan’ı geçmiş durumda olduğu belirtiliyor

Geçen yıla göre en yüksek artış ise yüzde 75 ile uzun mesafe seyahatlerde yaşandı.

Paylaşın :

Diğer Haberler