Rusya’dan İyi Haberler

Koronavirüs salgını ortamında Türkiye’nin turizmde kurtarıcı pazarı olan Rusya’dan iyi haberler gelmeye devam ediyor.

İngiltere Türkiye’yi ‘Seyahat edilebilir ülkeler listesinden çıkarıp ‘Riskli ülke’ kategorisini alır, Almanya  kısıtlı bölgelere seyahat izni verirken Rusya’dan ise  tur operatörleri sezonu uzatma programları yapıyor, devlet yurttaşlara rahatlıkla rezervasyon yapabilecekleri güvencesi veriyor.

Söylentileri yalanladı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın da seyahatlere kısıtlama getirebileceğine ilişkin söylentileri yalanlarken, Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova da covid 19 açısından Türkiye’de durumun Rusya’dan daha iyi olduğunu söyledi.

Peskov düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili sorulara yanıtlarken, yurtdışına çıkışlar ile ilgili yeni bir kısıtlama sözkonusu olmadığını yurttaşlarının rahatlıkla rezervasyon yapabileceğini söyledi.

Tatyana Golikova: Covid 19’daTürkiye Rusya’dan iyi.

Bu arada Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova da dünyanın dört bir yanından covid ile ilgili tüm verileri gerçek zamanlı olarak toplayan Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre Türkiye’de covid ile ilgili durumun Rusya’dakinden bile daha iyi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“2 Ekim Cuma günü itibariyle Türkiye’de Covid-19’da durum şöyle:Türkiye’de aktif fazda 30.657 hasta var. Türkiye’de yaklaşık 83 milyon kişi olduğu düşünüldüğünde, 100 bin kişiye düşen hasta oranı yaklaşık 36 hasta. Bu, bir ülkeyi Rus turistlere açma kriterinden biraz daha düşük.

Rusya olarak bizim ölçümüz herhangi bir ülkeyi seyahate açmak için aktif hasta sayısı 40 kişiyi geçmemelidir. Rusya’da geçen ay bu değer, nüfusun 100 bini başına 115-120 idi. Bu da Türkiye’de dinlenmenin güvenli olduğu anlamına geliyor.”

Paylaşın :

Diğer Haberler