Siyasi Partilerden AKTOB Ziyareti

24 Haziran 2018’de gerçekleşecek seçimler nedeni ile çalışmalarda bulunan siyasi partiler AKTOB Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geliyor.

MHP Antalya heyeti AKTOB yönetimi ile bir araya gelerek,  turizm konusunda olası çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

AKTOB Başkanı Dr. Erkan YAĞCI;  tüm siyasi partilerin seçim söylemleri ve politikalarında turizm konusu daha ağırlıklı olarak ele alınmalı. Turizm,  ülkemizin uluslararası arenada olumlu tanınırlığının artması,  sosyal refah, toplumsal kültür, ekonomik kalkınma ve istihdam yaratma konusunda en önemli sektör. Milli bir değer gibi korunmaya alınmalı. Konaklama sektöründe kullanılan yerli ürünlerin oranı % 90’ın üzerinde bu yönden bakıldığında en büyük döviz girdisi sağlayan sektör.

Turizm şu anda yeni bir atılım döneminde, varolan yapı bu atılımın sağlanmasını sağlayabilecek güçte değil. Yeni iktidar dönemine aday tüm partilerin,  seçim çalışmalarını turizm ekseninde, turizmin ülke kalkınmasının kilit sektörü olduğu söylemlerini artırmaları ve uygulamalarını bekliyoruz” dedi.

Paylaşın :

Diğer Haberler