AKTOB SEKTÖREL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Küresel Turizmde Değişen Dinamikler ve Türkiye’nin Rekabet Gücü Değerlendirildi

ANTALYA – Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Sektörel Değerlendirme Toplantısı, 26 Temmuz 2026 tarihinde Mardan Palace Hotel ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Kepez  Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse, Döşemealtı Kaymakamı Ünal Çakıcı, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Manavgat Başkan Vekili Mehmet Çicek,  TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Turizm İl Müdürü Ayhan Gök, SGK Antalya İl Müdürü Ali Karaçallı, POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, Skal Antalya Başkanı Erdoğan Turan katılım sağladı.

AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu tarafından gerçekleştirilen kapsamlı sunumda; küresel turizmde öne çıkan gelişmeler, 2026 yılının ilk yarısına ilişkin sektör verileri, Türkiye ve Avrupa turizminin görünümü, yeni kaynak pazarlar, erişilebilir turizm, 2040 turizm vizyonu ve uluslararası rekabetin geleceği değerlendirildi.

Kavaloğlu, küresel turizmde rekabetin artık yalnızca ziyaretçi sayısıyla değil; katma değer, ürün çeşitliliği, erişilebilirlik, sürdürülebilirlik ve kişi başına turizm geliri üzerinden şekillendiğini belirterek, Türkiye’nin sahip olduğu güçlü turizm altyapısını bu dönüşüme uyum sağlayacak stratejilerle desteklemesi gerektiğini ifade etti.

Sunumunda, Avrupa turizmindeki güncel eğilimlere de değinen Kavaloğlu, güvenli destinasyon algısı, ulaşım bağlantıları, erişilebilirlik ve deneyim odaklı turizm anlayışının destinasyon seçimlerinde belirleyici hale geldiğini vurguladı. Türkiye’nin bu alanlarda önemli avantajlara sahip olduğunu belirten Kavaloğlu, özellikle ürün çeşitliliğini artıran ve yılın on iki ayına yayılan turizm politikalarının ülkenin rekabet gücünü daha da artıracağını söyledi.

Toplantıda ayrıca, Çin, Hindistan ve Körfez ülkeleri gibi hızla büyüyen kaynak pazarların gelecekte küresel turizm hareketindeki ağırlığının artacağına dikkat çekilerek, Türkiye’nin yeni pazarlara yönelik hava bağlantıları, tanıtım faaliyetleri ve destinasyon yatırımlarını güçlendirmesinin stratejik önem taşıdığı ifade edildi.

Kavaloğlu, erişilebilir turizmin yalnızca sosyal sorumluluk yaklaşımı değil, aynı zamanda yüksek katma değer sağlayan önemli bir pazar olduğunu belirterek, yaşlanan dünya nüfusu ve kapsayıcı turizm anlayışının önümüzdeki yıllarda destinasyon rekabetinde belirleyici unsurlardan biri olacağını söyledi.

Toplantının sonunda, AKTOB Sektörel Değerlendirme Toplantısı’na ev sahipliği yapan Mardan Palace Hotel yönetimine katkıları ve misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür edilerek plaket verildi.

Paylaşın :

Diğer Haberler